5 pomocníků při otvírání vlastní restaurace

Otvíráte novou restauraci a chcete jít s dobou? Inspirujte se nejmodernějším vybavením, které vám usnadní a urychlí práci v kuchyni. Vyberte si profesionální pomocníky, kteří odvedou velké množství práce za vás a navíc vám pomohou vykouzlit opravdu chutné menu.
1) Na uchování potravin
Samozřejmostí, která by neměla v žádném gastronomickém zařízení chybět, je lednice na víno, mraznička na potraviny, na maso a na další potřebné suroviny, které by se měly uchovat. Velkým pomocníkem je také úzká a prosklená lednice, která může být přímo na baru a slouží k prezentaci dortů a případně i dalších sladkých dezertů.
2) Vybavení a nábytek
V gastronomickém průmyslu je potřeba sledovat, jaké vybavení restaurace vám může ulehčit vaření a usnadnit práci. V restauraci byste měli mít rozhodně dost míst k sezení, postačí jednoduché stoly a židle, které můžete posléze dekorovat pomocí látkových přehozů, které se dají pravidelně prát.
Co se týče nábytku, tak velkým pomocníkem je nerezový nábytek a vybavení v kuchyni, které se dobře udržuje a hlavně vám vydrží dlouhou dobu. Životnost gastronomického zařízení by měla být jednou z hlavních priorit, na které se budete při koupi soustředit. Prvotní investice může být vyšší, ale dbát na kvalitu se vám opravdu vyplatí.
3) Profesionální konvektomat
Jedním ze spotřebičů, který vám ulehčí a urychlí práci, je profesionální konvektomat. Můžete v něm připravit téměř každé jídlo. Je skvělý pro pečení masa, ale také pro přípravu dezertů. V konvektomatu navíc připravíte také zeleninu a další suroviny, které se vaří v páře. Zachováte tak nejen krásnou barvu a plnou chuť, ale také veškeré vitamíny a minerály z potravin.
4) Výčepní zařízení
V dobré restauraci, kam se budou hosté rádi vracet, by neměl chybět hezký a kvalitní výčepní stojan, jako je například beethoven, pro správné čepování piva, ale také pro čepování limonád. Hosté se často ptají na tento druh točených limonád a mnohdy si právě podle nich vybírají místo, kam vezmou své přátele a rodinu.
5) Myčka na nádobí
Velkým pomocníkem a téměř nezbytností do každé restaurace je také myčka na nádobí. Ta vám ulehčí práci, urychlí provoz a navíc ji můžete používat i pro velké akce, svatby, večírky nebo jiné slavnostní události, kdy čekáte víc hostů než obvykle.
Reklama